Celik Güvenilir Ve Saglamdir

Çelik sağlamdır…
Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de, inşaat sektöründe çelik kullanımının son derece isabetli bir tercih olacağı kuşkusuzdur. Çelik, depreme en iyi karşılık veren malzemedir. Sünekliğiyle, esnekliğinin ahşaba oranla 21, betonarmeye (beton+demir donatı) oranla 10 kat fazla oluşuyla, kötü zeminli bölgelere uygunluğuyla, hafifliğiyle, özgül ağırlığının taşıdığı yüke oranının küçüklüğüyle uzama yeteneğiyle, yükleme altında şekil değiştirişi ve yükleme kalkınca eski mukavemetini sürdürüşüyle ve betona kıyasla çok daha homojen* ve izotrop** yapısıyla, mukavemetinin çok yüksek oluşuyla çeliğin sağlamlığı tartışılmazdır.

Son derece esnek oluşu nedeniyle, hafif çelik yapılar en güçlü depremde bile sadece salınır, yıkılmaz. Bu yapıların duvarları da taşıyıcıdır, betonarmedeki gibi yalnızca kiriş ve kolonlara yük bindirip riski artırmaz.

* Homojen: Madde dağılımı her yerde aynıdır.
** İzotrop: Maddenin tüm özellikleri her yerde ve her yönde aynıdır.

 
 

Celik Yapi Baglantı Ve Montaj Elamanları

BAĞLANTI VE MONTAJ ELEMANLARI STANDARTLARI:
TS EN 20898-7: Bağlama elemanlarının mekanik özellikleri
TS 3611EN 20898-2 : Bağlama elemanlarının mekanik özellikleri

2: Deney yükü Değerleri belirlenmiş somunlar—Normal Adımlı
CELİK YAPİ NİN Bulunduğu bölgeye göre gerekli sismik ve statik hesaplar, proje ve standartlarda belirlenen yük değerlerine göre, Sap2000, CFS, STA4CAD, BRICSCAD, HAYESCAD programları ile yapılmaktadır.

çelik Yapi Hesap Yontemleri

      

 YÜRÜRLÜLÜKTEKİ STANDARTLAR:

DİZAYN STATİK İÇİN; EUROCODE 3, TS 498, TS 7046, TS 648, TS 11372, Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik, PANEL KARKASLARI, MAKAS, AŞIK ÇELİK KONSTRÜKSİYON İÇİN; Malzeme ( Kalite S 350GD+Z, St 52), Erdemir kalite no 1335, Standart DIN EN 10147-00, çinko kaplanarak galvanize edilmiş yapı çeliği, Üretim: TS EN 10162 standardına uygun JIT üretim sistemine uygun rollformer makinesinden çekilmiş galvaniz C / U kesitli cold formed profil 0,80-2,00 mm şaç kalınlığı ve 40-300 mm web genişliği. Birleşim elemanları; Clinch somunu, galvaniz kaplamalı cıvata, somun DIN 960-961, DIN 935-F 8,8; Isı Yalıtımı TS 825 kullanılacaktır.

Celik Ev Fiyatlari

Yapısal Çelik Kullanılan Sistem: Sıcak haddelenmiş çelik elemanlar (I profiller gibi) için kullanılan sistemdir. Şekillendirme ve imalat, sahada yapılmaktadır. Kolonlar kirişler ve yükleri taşır, yük taşımayan elemanların (panel, hafif beton, tuğla, iç veya dış ahşap kaplamanın) yapıya bağlanmasını sağlar. Geniş açıklıkların geçilmesini sağlayarak, fonksiyonel ve esnek tasarıma izin verir.

Hafif Çelik Taşıyıcılı Sistem: Soğukta şekillendirilmiş galvaniz sac profillerden oluşan (U, C, Z gibi) taşıyıcıların kullanıldığı sistemdir. Evlerin kaplamaları, müşterinin istediği her çeşit malzemeden yapılabilir. Duvar ve tavan elemanları genellikle fabrikasyon olup, montajları sahada yapılır. Taşıyıcısı ve kaplamaları ile yeterli, ekonomik bir sistem oluşturup, hızlı montaj imkanı sağlar. Çelik taşıyıcılar, alçı panel, kontrplak veya sunta ile kaplanır. Isı yalıtımı dış duvarların içine konulan, camyünü, taş yünü gibi malzemelerle yapılır. Mevcut binaların büyütülmesi veya binalara eklentiler yapılması istendiğinde de hafif çelik sistem kullanılabilmektedir.
Üstün teknoloji ve modern altyapımız ile ürettiğimiz Çelik Evler fonksiyonel tasarımları ve kolay montajları sayesinde hazır ev piyasasında yeni bir çığır açmıştır.

Ekonomik fiyatları , depreme dayanıklı oluşları ve kısa teslim süreleri Çelik Evlerin en önemli özellikleridir.

Çelik Evler sadece hayal ettiğiniz evi sizin için oluşturmakla kalmaz yüksek standartta çelik ve galvaniz sacdan oluşan konstrüksiyonu ile ömür boyu yaşayacağınız mekanlar oluşturur.

Çelik Evler kurulum sonrası kullanıcının istediği kaplama ve yaltım malzemesini kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır.